fredag 15 oktober 2010

Veckans DT-alster

Hej på er!

Detta bjöd jag på i Scrapgalens blogg i veckan:

Halloween närmar sig och i butiken finns det härliga, passande papper som bara väntar på att få bli pysslade. Själv är jag väldigt förtjust i BoBunnys gulliga skräckpapper Whoo-ligans i de perfekta halloweenfärgerna! Jag använde Boo, Spiders och Cut-out och tillverkade ett pop-up-kort där små monster "hoppar fram" när man öppnar kortet!

Framsida: Hm, en söt ros...intet ont anande öppnar man kortet...

Den otroligt vackra rosen på framsidan heter Love Letters Jude och finns här. De svarta bladen samt trädet nedan klippte jag ut ur wellpapp. Wellpappen med sin räfflade struktur blir en häftig effekt på ditt alster! Texten skrev jag med Tiny Alphas-Multi Reds

Insida: Buuuu! Monster och ugglor poppar upp i nattmörkret!


Att göra pop-up-kort är inte så svårt som det kanske ser ut! Figurerna sätter man fast dels i "golvet" dels i locket med hjälp av fastlimmade pappersrämsor. Här har jag gömt figurernas "fotremsor" under pappret de står på genom skåror i pappret.


Nästa kort är gjort med papper och stämpel som ser väldigt somriga ut men de passar ju året runt. Ett gratulationskort tex kan ju mycket väl vara blommigt! Stämplarna Skymning Design Linnéa i trädgårdslandet och Trädgårdslandet-bakgrund går fint att maska ihop men här satte jag motiven bredvid varandra. Jag färglade stämplarna med akvarell på tub. Kålen blev höstigt röd och bladen börjar att gulna på solrosorna...

Ett kort kommer med lastat...med höstsol!
Linnéa är fastsatt med 3D-kuddar.

 De underbara papperna med rosor,vit-gula rutor och vita prickar på grön bakgrund är Paper Girl- Paisley och Cabbage Rose från tillverkaren The Girl's Paperie. Spets och brads är från mina privata gömmor men även detta finns naturligtvis i butiken! Och ja, för att vara lite osvensk och "anti-jante" så vill jag säga, trots att det är jag själv som ritat henne, att Linnéa är ju bara såååå söt! :)


Tack för titten! Kram! Catta

2 kommentarer:

Essmo sa...

Hej!
Vilket SUPERhäftigt halloweenkort! Riktigt coolt med svart wellpapp, å dessa pop-up-figurer var ju himla läckert! Det andra kortet är ju jättefint oxå! Heja du -va grymt bra du är! =)=)

Hoppas allt är bra?! Här rullar allt på, taket håller på å isoleras, elen kommer nog in om ett par veckor å det ser himla ljust ut..=)
Freja mår bra, men jag märker ju att hon börjar bli uttråkad.. Hon vill ju RÖRA på dig! "Kryper" runt i sängen som en tok. Mycket "prat" är det nu oxå ojojoj..

Ha det bäst!

just det, har ne liten sak till dig i min blogg,
kram kram!!

Cattis sa...

Hej hej, en ny catta som smyger sig in här hos dig, verkar finnas mycket intressant här inne på din blogg så jag la till mig som följare här :) kommer tillbaka en annan dag och ser allt fint du gjort.
Må så gott / Kramkram