torsdag 21 oktober 2010

Halloween och mysskräck!

Halloweenkort med en lite corpse-bride-inspirerad figur som jag ritat själv och färglagt med akvarell på tub, och klätt med mönsterpapper. Det svarta pappret med mönster har jag fått i present av min snälla man.Han är bäst!
Oktober är en av mina favoritmånader... Hösten är perfekt nu. Precis innan löven faller är träden som vackrast. Vemodet över att sommaren är slut blandas med hänfördhet över naturens skönhet och ger en  gladdeppig känsla inombords.
Och hösten är egensinnig och nyckfull. Ena dagen är det soligt och färgsprakande. Himlen är klarblå och luften är hög och äppeldoftande. Kaffe på altanen och stickad tröja. Nästa dag kommer skymningen innan Bolibompa och regnet smattrar elakt mot rutorna. Stormen dånar och man funderar över om taket verkligen sitter fast ordentligt. Men jag älskar stormen. Att promenera i stormen får mig att känna mig fri. Dock är det ju så att stormen tar löven och förvandlar hösten till rusk. Har man inte hunnit njuta av de orange löven så är det kört nu. Och det är då den riktiga höstdeppen kan ta en om man inte ser upp. Eller ser ner, kanske i en bok. Om man tittar sig omkring upptäcker man att hösten också är fylld av böcker! Vad passar väl bättre en månad som Oktober än lite mysig skräck? Jag vill varmt rekomendera den perfekta höstboken:
Själv älskar jag den här boken! Det är en novellsamling och som alltid när Gaiman skriver så handlar det om skräckfiction, på ett väldigt mysigt sätt, mörkmysigt...när jag läser Gaimans böcker får jag bilder i huvudet som mycket väl skulle kunna vara en Tim Burton-film. Han använder ett målande språk och de flesta av novellerna har en finurlig twist eller en fyndig knorr. En del är bara vackra och tänkvärda... Jag tror minsann jag ska läsa om den! Någon gång...
Jag har så mycket böcker att läsa men så lite tid...eller, ja, jag skulle ju kunna läsa varje kväll men oftast (läs jämt) blir det att jag prioriterar pyssel och teckning... För tillfället begränsas mitt "pappersformatsläsning" till rubrikerna i lokaltidningen och sagorna för Miranda, men det är det är väl så gott som något! :)

Förhoppningsvis kommer det ett nytt, väldigt annorlunda Halloweenkort här omnågra dagar! Jag har fått en idé.... *gnider händerna*

Kram på er! Catta


2 kommentarer:

Essmo sa...

Hej vännen!
Vilket häftigt Halloweenkort! Läskigt, läckert! åter igen har du ritat ett fantastiskt motiv! Denna coola hade jag gärna haft som stämpel!
Jaaa, jag gillar oxå hösten vanligtvis.. denna höst är kanske lite annorlunda ;)
Arga snickaren är mer än varmt välkommen om han kan ro iland detta.. hihihi.. Idag har vi köpt kök å herreguuuu - det tog hela dagen, åkte 11 i morse å kom hem 19.. men fint blir det nog! =)
Hoppas ni har det bra?
Är Miranda rörlig?
Freja håller på som en rok å rullar runt i sängen..ha ha.. stackarn , måste vara frustrerande å inte få spralla runt frittså JA tack, vi kommer gärna p kryper på ert golv ;)
Hoppas ni får en härlig helg,
kramar!!!

Petra/Paradise sa...

Vilka underbara kort du gjort det senaste!! Älskar popup-kortet! (men som du vet är jag ju lite svag för just den vikningen) ;)

Härliga halloweenkort!!

Även underbara ord om hösten! Det satte verkligen prick....arna över ö:et!!! :D

Ta hand om dej å familjen vännen!!!
(ses vi på mässan?!?!!!!!)
KRAMAR Petra