lördag 23 juli 2011

Medeltidsdagar i Kungälv!

Först och främst måste jag ägna ett par rader åt det fruktansvärda som igår eftermiddag inträffade i Norge. Mitt hjärta och mina tankar går idag till de drabbade, de som upplevde skräcken och mardrömmen ute på ön och alla anhöriga. Jag finner inte ord att beskriva vad jag känner, just för att det är så ofattbart. Och jag finner heller inte ord att beskriva hur illa jag tycker om de sjuka tankar och handlingar som föds i extremism och fundamentalism, oavsett religion eller politisk gren. När ska vi lära oss att leva tillsammans? När ska vi lära oss att sluta hata?
*~*~*~*
Medeltidsdagar i Kungälv!

Just nu ränner mannen min omkring i munkkåpa på Bohus Fästing och socialiserar  med de andra svartbröderna. Jag hoppas och tror allt att han det rätt kul! Nu på kvällen har nog ölförsäljningen tagit fart och borgen lär ju studsa i takt med medeltidsmusiken som spelas här och där! Hoppas de inte får alltför mycket regn bara...
Vi andra i familjen var med på dagen och våra kompisar familjen Rudolfsson var också där så vi fick trevligt sällskap. När vi kom tittade vi först på en föreställning på borggården, sedan köpte vi god mat (vildsvinsklämma till grabbarna, örtabröd med ost och lök till mig och medhavd matsäck till Miranda.) och åt den i skuggan i "kärleksgränd". Medan vi satt där och mumsade kom bandet "Krabat" och spelade och sjöng vilket var väldigt trevligt. Vincent köpte också brända mandlar i vanlig ordning. *mums*
Sedan tog vi en promenad "på muren" där marknaden ligger. I år tittade jag inte så noga på marknaden, men jag vet ju att det finns mycket fint och roligt där ( har ju liksom varit med förr)! Medan vi stog på muren och fick lite svalkande vind på oss (det var otroligt hett i dag) såg vi hur mörka moln tornade upp sig bakom borgen. Vi förstog att det bara var en tidsfråga innan regnet och åskan skulle komma så vi förberedde oss på att gå till bilen, men på vägen ut träffade vi på det ena bekanta ansiktet efter det andra så vi blev kvar tills regnet så stilla började falla. Ja, ja lite regn är väl inte så farligt, tänkte vi, drog på regnskyddet över Mirandas vagn och plockade fram regnjackan  till Vincent. Men när vi precis kommit ut från borgen så öppnade sig himlen över oss och på 2 sekunder var vi blötare än dränkta katter! Vi skyndade oss (vadade) de ca 500 m till parkeringen med kläderna smetade runt våra kroppar likt blöta lindor. Jag kände hur mascaran alltmer inte satt där den var avsedd att sitta. Vid ett tillfälle var jag tvungen att stanna och peta in ena kontaktlinsen som höll på att sköljas bort i regnet (ni fattar att jag snackar om "Heavy Rain" nu va?) Väl framme vid bilen kastade vi in ungarna och vagnen i bilen (nåväl, Vincent klarade att hoppa in själv).
Som tur var avtog regnet något så vi kunde byta om. Jag antar att damen som satt i bilen mittemot oss var road av vårat klädombyte. Min klänning är nämligen alltför trång att ta på och av sig på egen hand i vanliga fall. Det var inte lättare när den var genomblöt... Mattias slet så gott han kunde och till slut var jag befriad från klänningfängelset och kunde dra på mig torra jeans o t-shirt. Det är märkligt hur  gränserna för vad som är normalt beteende tänjs vid kritiska situationer som  smärre naturkatastrofer likt detta regn.Vid ett normalt tillfälle hade det kännts märkligt att stå i underkläderna mitt på en parkering men just då var det huuuur naturligt som helst. Eller, ja, jag orkade i vart fall inte bry mig... Och gu vad skönt det var att komma hem sedan o få helt torrt på sig!
Mattias han slängde kåpan i torktumlaren, tog en dusch och som sagt, nu är han tillbaka på borgen med sina vänner, förhoppningsvis något torrare än förut! =)
Vi andra tar en mysig kväll hemma. Vincent är full gång med att spela dataspel och Miranda sussar sött i sin säng. Själv ska jag ta lite te och sätta mig i pysselrummet.:)


Take care! Catta/eldhexan

Ps : TACK  för era kommentarer! Om ni visste vad glad jag blir när ni skriver något! Puss&Kram! Ds

3 kommentarer:

AnnikaS sa...

När det gäller det som hänt i Norge håller jag helt med dig.

När man ser bilderna kan man inte tänka att ni blev nästintill dränkta av ett hällregn! Underbara bilder och jag kan tänka mig att det var en härlig dag.
kram Annika

onkis sa...

Det är så hemskt det som hände i Norge så det finns inte ord för det!!

Va fina ni är..
Vi va på medeltidsdagarna förra året och jag tycker det är så kul och titta på alla fina människor och deras kläder.

Kul att du gillade mina kort.
Om du menade "plattan" som namnen & datumen står på så är det spellbinders,det ligger 4 olika storlekar i ett paket,gillar dom mycket själv.
Ha en trevlig kväll.

Petra/Paradise sa...

Det var verkligen ett skyfall, det hör jag! ;)
*haha* Du skriver så himla bra! :D

Härliga foton du delar med dig av.
Ser ut som du trixade ihop en söt liten klänning till lillskruttan också :)
Så himla söt!


Kraaaam