tisdag 19 juli 2011

Firar semester!

En litet inlägg medan Miranda tar sin middagslur:

Det är nu det gäller! Det är nu solen ska ska skina från klarblå himmel, det är nu man ska sitta på släta granitklippor o blicka ut över ett salt hav, det är nu alla jordgubbar skall ätas och fötter ska vandra bara i gräset. Allt det som är somrigt måste hända nu, för det är nu jag har semester!!!!

2 veckor har jag att förvalta på bästa semesteraktiga sätt. Det började bra förra veckan, då var vi på Nordens Ark, gick runt i parken och sov på det fina hotellet. Eftersom djuren har stora hägn och kan  gömma sig om de vill vara ifred är det inte självklart att man ser dem. Vi hade tur och såg alla djur utom järven. För oss stora var det nog de större djuren: vargarna, lodjuren, snöleoparderna och tigern som var häftigast. Miranda var lika glad för alla djur. Tror nästan sköldpaddorna och fjällgåsen var skojigast! Hemskast var i alla fall geten på lantgården. Miranda som gillar får i vanliga fall blev livrädd när den satte igång att bräka så det ekade i hela området! Som tur var hittade vi några snälla höns efter geten så hon kunde få tillbaka lite av sin känsla av att djur är snälla och gosiga! :)

Nästa dag vi åkte vidare till  Smögen, tog en glass och njöt av värmen och spanade in båtarna. Vincent guidade oss till ett finfint café/restaurang under parasoll på bryggan. Jag erbjöd mig att köra resten av dagen så Mattias tog en svalkande öl och såg nöjd ut. Efter glass och öl tog vi oss vidare till Ramsvik för ett bad. Första salta doppet för i år! Härligt!

Efter bad åkte vi mot Orust och bodde hos mina föräldrar ett par dagar. Vädret svängde om så några fler bad blev det inte, däremot en långpromenad till Töllås Fårgård där man kan köpa ekologiska produkter från fårgård och trädgård. Vi nöjde oss med en liten kaka från sommarcafét till Miranda och tittade på ankungarna (gacka) och fåren (bäää). Hon fattade snabbt att detta var snälla "bän". Tur att alla inte låter som geten på Nordens Ark.

På väg hem lämnade vi Vincent hos sin pappa i Göteborg och de for direkt tillbaka till Kungshamn till Vincents farmor och farfar. Finare ställe kan man ju inte vara på när det är sommar så jag är glad för hans skull att han har möjlighet att komma dit ut då och då!

Den här veckan bjuder visst inte på lika mycket sol och värme, men vi har det bra ändå! Igår fikade jag med goa Annika i Alingsås. En liten kik på Balders Hage blev det också. Det är en affär man inte får missa om man åker till Alingsås. Åtminstone inte om man som jag älskar fina inredningsprylar i shabby chick/vintage/lantlig stil, köksprylar, burkar, brickor, klockor, gammaldags leksaker mm, mm.

Ja, det är min semester so far! Imorgon får vi besök av min ena bror med fru ända från Uppsala. Pga avståndet ses vi inte så ofta så det ser jag mycket fram emot! Tror jag minsann ska ta en och inhandla middagen på fiskhuset på torget! Är man på västkusten måste man ju få smaka på "riktig" fisk, alltså färsk fisk! :)

Jag hoppas på lite mer sol så jag åtminstone kan få några timmar på mina älskade klippor på Öckerö... Har ett "eget" ställe längst ut på klipporna dit inte så många andra orkar eller kan ta sig. Utan ett besök där blir det ingen riktig sommar... :)

Oj, så litet blev visst inte detta inlägg! Om det nu mot alla förmodan är någon som orkat läsa ända hit så har jag en bild för den stackaren: lite pyssel jag gjort för Scrapgalen:
                               


Stämpeln är "vårkänslor" från mitt eget märke som säljs på Scrapgalen. Papper kommer från Jillibean. Besök gärna Scrapgalens shop för att kika närmre på materialet!

Ha en riktigt skön sommardag! 
Kramelikram! Catta

2 kommentarer:

AnnikaS sa...

Det är något speciellt med västkusten, havet och sommaren. Fortsätt njuta av din semester!
kram Annika

Essmo sa...

Hej!
Va härligt ni har haft det! Så skönt med semester.. Här njuter barnen å jag, Stefan är uppe på taket å lägger pannor.. kanske inte såååå kul.. men men,det måste ju göras. Till helgen är vi barnfria å skall ha inflyttningsfest, det skall bli jätteskoj! Hoppas ni får en fortsatt härlig semester, massa kramar!!!