torsdag 27 januari 2011

Min cylinderformade kompis och ett litet kort.

Jag har haft ett litet dilemma. Det är var inget allvarligt problem, men ändå ett litet störande moment. Vi brygger kaffe i perkulator. Jättegott! Men man måste göra minst 4 koppar. Eftersom jag sällan dricker 4 koppar på raken när jag är här ensam med Miranda på dagarna gör jag pulverkaffe i stället. Visst det funkar. Men det är ju egentligen inte riktigt kaffe...

Min lyhörda man förstog vad jag behövde och gav mig en ny kompis i födelsedagspresent förra veckan. Den är precis lagom stor, cylinderformad och ganska snygg. Lätt att hantera. Och kaffet blir mycket mumsigt!

Min kompis pressobryggaren står här bredvid min kaffekopp medan jag sitter och väntar de 4 minutrarna kaffet ska dra... :
Nu hoppas jag att posten skött sig och levererat ett kort jag gjort till en vän jag träffat här på nätet genom pyssleriet, nämligen goa och duktiga Karin/Essmo. För första gången gjorde jag ett kort med en "vanlig" akvarellmålning. Kanske inte det vackraste världen skådat men övning ger färdighet...:)

Papper: Maja Design. Egenmålad bild i akvarell. Egenritade och utklippta blomkrukor. Stämpel "lycka till" från Kortmakaren. "Hem ljuva hem" skrivet med akvarell.
De bor så otroligt vackert, kanske inte riktigt så strandnära som huset på bilden, men inte långt ifrån! Jag hoppas att Karin med familj kommer trivas och vara lyckliga i sitt nya hus!

Att vara sjuk och inte "få" gå ut är inget kul... Igår åkte vi vagn i hallen. Fram och tillbaka, fram och tillbaka och Mirandan skrattade och skrattade. Lillan, som varit rejält förkyld i en vecka nu, skulle nog behöva lite luft. Och jag behöver röra på mig för att inte bli tokig snart!
Idag skiner solen och det är så vackert ute, snön glittrar, himlen är klar och ljusblå, träden vita av rimfrost. Men det är nästan -10.  Vi får nog chansa på att den kalla luften inte förvärrar något och gå ut en liten stund. :)

Tack för titten och ha det så gott! Kram Catta

2 kommentarer:

Petra/Paradise sa...

åååh!! Kortet är bara för BEDÅRANDE!
Vilken underbart vacker akvarellmålning Catta! Detta kortet kommer bli sååååå uppskattat av Karin kan jag lova!!
Fint med de söta små krukorna också! :D

Grattis till din nya cylinderformade vän där hemma!
Den var ju faktiskt väldigt söt! ;)

Kramisar och trevlig helg!

Essmo sa...

Hej vännen!
Kom hem från mina föräldrar idag å hittade detta UNDERBARA å VACKRA kort PLUS en present i brevlådan! Tack snälla, snälla! Blev så himla glad! Det är det finaste kort jag någonsin fått, DU är helt fantastisk på att måla!!!! Min man blev tokimpad oxå å muttrade nånting om att han minsann inte får kort å presenter från sina vänner *fniss* =)=)=) GO du är! =)

Va fiffigt med din nya vän! oppas ni får många mysiga stunder tillsammans. ;)

Va segt det är när fökylningarna avlöser varandra, här är samma sak.. + att Saga åkte på feber hela förra veckan, stackarn. Freja klarade sig dock -skönt! Hennes första tand har tittat upp å hon ser lite rolig ut. haha får man säga så?! hihi... Saga å Freja stannade kvar hos mormor idag så Stefan å jag skall kakla köket å sätta in en fläkt... Det är såååå härligt å bo i hus! Har aldrig uppskattat det så mycket som nu.. =)
Ni är väldigt välkomna hit närsom helst! Eller på torsdagar är Saga ledig å dåkan ju vi komma till er om det passar. Ha en underbar helg!
å TACk tack igen goa du!

kram K.